Практична кухня. Забуте і нове.

Рецепти з “Першої української загально-практичної кухні” авторства Ольги-Марії Франко з Білевичів, видання 1929 року, відтворюватиме правнучка Івана Франка – Іванна Мілянчук.

Про початок цікавого проєкту вона повідомила на своїй сторінці у фейсбук: “Запрошуємо на наш кулінарний блог! Де я з доньками будемо пояснювати переписи солодкого з книги моєї баби Ольги (Франко), а також ділитися нашими родинними переписами. Хто зацікавився прошу підписуватися на сторінку у FB, щоб не пропустити щось цікаве, солодке і смачне”, – йдеться у повідомленні.

Страви галицької кухні мають свою маленьку таємницю, про яку господині не охоче розповідають, але про них детально написала ще у 30-х роках минулого століття Ольга Франко, невістка  Івана Франка, дружина Петра, яка два роки навчалася у Відні на кулінарних курсах при Вищій школі сільського господарства.


Ми з вдячністю приймаємо ваші теплі слова!
Ваша думка надзвичайно важлива для нас.

Вітаю! Нарешті маємо у Києві музей  Івана Франка і його родини – з чим Вас усіх вітаю! Чудова експозиція, гідна нашого Каменяра. Вражений експонатами,  а автентичні документи – вражають. Щира подяка усім, хто долучився до створення музею. Плідної Вам праці й надалі. А Роландові  Франку – многая літа!

Дмитро
Отримали величезне задоволення, поринувши в домашню атмосферу Франкової  родини. Величезне Вам дякуємо за цей музей. Його неймовірну, неповторну атмосферу хочеться пити великими ковтками. А цікаві факти про Івана  Франка і його дітей захоплюють.
Taisa Lu
Наш колектив захоплений всім що побачив у цьому чудовому музеї. Від усієї душі ми вдячні що у Києві існує такий музейний заклад, де можна пізнати непросту  історію життя Тараса Франка, а також дізнатись про Івана Франка та його родину. Екскурсія  цікава, жива, подекуди навіть дотепна. Наша група різнорідна, але всі залишились задоволені почутим і побаченим. Щиро дякуємо працівникам музею.
Наталія