Рецепти з “Першої української загально-практичної кухні” авторства Ольги-Марії Франко з Білевичів, видання 1929 року, відтворюватиме правнучка Івана Франка – Іванна Мілянчук.
Про початок цікавого проєкту вона повідомила на своїй сторінці у фейсбук: “Запрошуємо на наш кулінарний блог! Де я з доньками будемо пояснювати переписи солодкого з книги моєї баби Ольги (Франко), а також ділитися нашими родинними переписами. Хто зацікавився прошу підписуватися на сторінку у FB, щоб не пропустити щось цікаве, солодке і смачне”, – йдеться у повідомленні.
Страви галицької кухні мають свою маленьку таємницю, про яку господині не охоче розповідають, але про них детально написала ще у 30-х роках минулого століття Ольга Франко, невістка Івана Франка, дружина Петра, яка два роки навчалася у Відні на кулінарних курсах при Вищій школі сільського господарства.


















